SRPSKI ORGANSKI PROIZVODI NA SAJMU ” BioFach” U NIRNBERGU

Saopštenje za medije

U Nirnbergu je održan najveći svetski specijalizovani Međunarodni sajam organske hrane „BioFach“ na kojem su se tokom četiri dana, među 2.500 izlagača iz celog sveta, predstavilo i osam proizvođača iz Srbije pod sloganom „We speak organic – Organic product from Serbia – Tradition Transformed into Innovation“.

Na nacionalnom paviljonu Srbije, uz podršku Privredne komore Srbije (PKS) i Razvojne agencije Srbije (RAS) u saradnji sa Švajcarskim programom za promociju izvoza (SIPPO) i Nacionalnom asocijacijom „Serbia Organica“ predstavile su se kompanije: „MENEX“ iz Kruševca, „ECOAGRI SERBIA“ iz Bele Crkve, „FRUTORGA“ iz Prokuplja, „MEDINO“ iz Krnjeva, „ITN GROUP“ iz Beograda, „ES KOMERC“ iz Prijepolja, „DBA PROMET“ iz Arilja i „MDDP JANIC“ iz Kruševca.

Po prvi put, organizovana je i studijska poseta sajmu organske i prirodne kozmetike „VIVANESS“ koji se održava u okviru sajma „BioFach“, a koji će posetiti šest proizvođača organske i prirodne kozmetike iz Srbije: „ALL NUT“, „NAJBOLjE IZ PRIRODE“, „MNS“, „AMELLES KOZMETIKA“, „MATRINA COSMETICS“ i „ROYAL BALM“.

„Srpski organski proizvođači, tradicionalno već šestu godinu zaredom nastupaju na ovoj prestižnoj smotri. Posetiocima i potencijalnim poslovnim partnerima, naše kompanije ponudiće širok asortiman proizvoda od svežeg, sušenog i zamrznutog voća i povrća, voćnih pirea, do proizvoda od žitarica, organskih testenina, voćnih namaza i organskog meda. Dodatna vrednost domaćih organskih proizvođača kroz razvoj i unapređenje proizvoda pruža posebnu sigurnost u Premium kvalitet i uliva poverenje svima koji uživaju u neodoljivim ukusima naših organskih proizvoda“, rekla je Bojana Lalović iz Centra za organizaciju sajmova PKS.

Dodaje da su se srpske kompanije uz podršku Švajcarskog programa za promociju izvoza (SIPPO), mesecima unazad pripremale za nastup na sajmu, kao i da će na ovoj manifestaciji biti organizovano niz događaja pod nazivom „Partnerstvo za održivost“ sa ciljem povezivanja sa poslovnim partnerima.

„Tradicionalno su se tokom četiri dana trajanja sajma održavale konferencije, seminari i radionice, koji čine jedinstvenu platformu za razmenu znanja, informacija i profesionalnog umeća među proizvođačima, kupcima, dobavljačima i ostalim zainteresovanim stranama za inovativne proizvode i usluge iz organskog sektora“, navela je Lalović.

BIOFACH VIVANESS je najveći svetski sajam u oblasti organske proizvodnje i održava se pod pokroviteljstvom Međunarodne federacije pokreta organske poljoprivrede (IFOAM), čiji je član i PKS. Sajam u Nirnbergu u Nemačkoj, koji je trajao od 13. do 16. februara, posetilo više od 50.000 posetilaca iz više od 130 zemalja.

IZVOR PKS Bograd, Resavska 13 – 15 SAOPŠTENJE ZA MEDIJE

Foto Bojana Lalović

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *