DOMAĆE KOMPANIJE PRVI PUT NA “Arab health ” U DUBAIJU

U Dubaiju je počeo međunarodni sajam farmaceutske industrije „Arab Health“ 2024 na kojem prvi put učestvuje 12 srpskih kompanija u organizaciji Privredne komore Srbije (PKS) i Razvojne agencije Srbije (RAS).

Domaće kompanije nastupaju na sajmu u Ujedinjenima Arapskim Emiratima (UAE) od 29. januara do 1. februara, na Nacionalnom paviljonu Srbije u sektoru Medical equipment & devices (medicinska sredstva i oprema).

Svoje proizvode i usluge svetskoj javnosti predstavljaju Hemijska industrija „Nevena“, Leskovac, „Neomedica” i „Proxima” iz Niša, „Elephant Pharma” Beograd, Institut za primenu nuklearne energije – INEP iz Zemuna-Beograd, „Uniplast“ iz Čačka, „Milpharm” iz Užica, „Cortex Labs” i „Esensa“ iz Beograda, „Par Pak“ Zemun, „Privredno društvo VZK” iz Beograda, i „Stojanović Pharm“ iz Novog Sada.

„Najbolje kompanije iz oblasti zdravstva iz čitavog sveta danas su u Dubaiju na sajmu ‘Arab Health’. Među 180 zemalja učesnica, učestvuje i Srbija, koju će predstaviti 12 naših kompanija koje nude zanimljiva rešenja iz oblasti inovativnog zdravstva ali i medicinske opreme“, kaže Maja Antolović, direktorka Predstavništva PKS u Dubaiju.

Domaće kompanije koje prvi put učestvuju na ovom sajmu imaju priliku da vide i koja su to najnovija svetska rešenja i inovacije u oblasti zdravstva, a koje je moguće primeniti i u našoj zemlji, dodaje Antolović.

Antolović ističe da firme koje rade u srpskom zdravstvu imaju šta da ponude svetu i da ih očekuje veliki broj B2B sastanaka na sajmu.

Predstavnici kompanija iz Srbije zadovoljni su organizacijom i očekuju važne sastanke sa potencijalnim partnerima i nove izvozne poslove. Kako ističu, tržište UAE veoma je značajno za plasman proizvoda iz Srbije ali i kao regionalna baza za ostala tržišta Bliskog istoka.

„Dubai Health Fair“, poznat kao „Arab Health“, jedan je od vodećih svetskih sajmova posvećen industriji koja posluje u oblasti zdravstva. Održava se svake godine od 1975. godine u Dubaiju u izložbenom i kongresnom centru. Tokom godina postao je jedan od najznačajnih događaja za industriju posvećenu zdravstvenoj zaštiti koji ima ključnu ulogu u okupljanju pokretača regionalne i međunarodne politike, inovativnih kompanija, zdravstvenih radnika, proizvođača i distributera medicinskih sredstava.

Na ovogodišnjem „Arab Health“ sajmu očekuje se više od 110.000 posetilaca, a učestvuje preko 3.450 izlagača iz 180 zemalja.

IZVOR PKS Beograd, SAOPŠTENJE ZA MEDIJE

FOTO Nina Mirković

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *